Alumni arcképcsarnok

Alumnus arckép - Joó Tamás, egészségpolitika, tervezés és finanszírozás mesterszak

 

Miért választottad ezt a mesterszakot a TáTK-n?
Egy nagyon kedves ismerősöm ajánlotta a képzést. Ő mesélt nekem először az egészségügy és a közgazdaságtan közös területéről, ami végzett közgazdászként, ám az egészségügyet még nem ismerőként nagyon izgalmas kalandnak tűnt. Belevágtam! :)
 
Mit kaptál a képzéstől a TáTK-n töltött idő alatt?
Fontos volt az oktatás elméleti része, de leginkább azt emelném ki, hogy a képzés egy nagyon erős szakmai, gyakorlati és módszertani hátteret biztosított nekünk. Igazán szerencsések a képzésben résztvevők, ugyanis olyan emberektől tanulhatnak, akik az erős elméleti és módszertani háttér mellett a valós életből vett, valós tapasztalatokon alapuló gyakorlati példákkal oktatnak. 
 
Jelenleg mivel foglalkozol, és hogyan hasznosítod az itt szerzett tudást?
A kiváló gyakorlati programnak köszönhetően volt szerencsém kipróbálni magam egy nemzetközi gyógyszercégnél. A tanulmányaim mellett lehetőségem volt egy hazai népegészségügyi kutatásban is részt venni. Még a diploma megszerzése előtt kaptam egy álláslehetőséget az Egészségügyért Felelős Államtitkárságon, ahol kezdetben gazdasági elemzőként, majd egy uniós kutatási projekt szakmai vezetőjeként, végül az ágazatvezető személyi titkáraként tevékenykedtem. Jelenleg a Semmelweis Egyetemen hazai és uniós finanszírozású projektek előkészítésében veszek részt, valamint az egészségügyi területtel is foglalkozó parlamenti bizottság munkáját támogatom külső szakértőként. Emellett PhD hallgatóként a korábbi szakdolgozati kutatásomat folytatom a Debreceni Egyetemen.
 
(2016. április)

 

2016.04.28.