A Rektori kiválósági különdíj TáTK-s nyertesei

Gratulálunk oktatóinknak, Kaló Zoltánnak, Örkény Antalnak, Vokó Zoltánnak, Elek Péternek, Kmetty Zoltánnak és Nagy Balázsnak, akik egy éven át részesülhetnek a Rektori kiválósági különdíjban.

Kaló Zoltán és Vokó Zoltán az Egészségpolitika és Egészség-gazdaságtan Tanszék egyetemi tanárai, Örkény Antal a Kisebbségpolitika Tanszék egyetemi tanára. Elek Péter a Közgazdaságtudományi Tanszék adjunktusa, Kmetty Zoltán a Szociológia Tanszék adjunktusa, Nagy Balázs pedig az Egészségpolitika és Egészség-gazdaságtan Tanszék tudományos munkatársa.

Az Eötvös Loránd Tudományegyetem rektora idén nyáron határozott időre szóló, kiemelkedő teljesítményért járó különdíjra írt ki pályázatot. A pályázat 2016. július 14-én kelt kiírásával az ELTE rektora az egyetem oktatóinak és kutatóinak kiemelkedő teljesítményét kívánja elismerni. A különdíjra pályázhatott valamennyi az ELTE-n 2015. augusztus 1-jén vagy ezt megelőzően létesített főállásban folyamatosan, teljes munkaidőben foglalkoztatott, határozatlan időre szóló közalkalmazotti jogviszonyban álló oktató és kutató, aki regisztrált az ELTE Stratégiai Adatbázisában, és ott validált adatokkal rendelkezik.

Egyetemünk 441 oktatója nyújtott be érvényes pályázatot, ez a potenciális pályázók 34,11%-át jelenti. A rendkívül kompetitív program A.) kategóriájában (egyetemi tanár, egyetemi docens, főiskolai tanár, kutatóprofesszor, tudományos tanácsadó, tudományos főmunkatárs) 227 pályázat, B.) kategóriájában (adjunktus, tanársegéd, főiskolai docens, tudományos munkatárs, tudományos segédmunkatárs) 214 pályázat érkezett be.

A pályázók oktatási tevékenységét, tudományos kutatásait és egyetemi közéleti aktivitását egyaránt értékelték, a Különdíjban azok a pályázók részesülhettek, akik mindhárom komponens esetében kiemelkedő munkát végeznek.

Az értékelés során ez azt jelentette, hogy nem részesülhetett különdíjban az, aki valamelyik részterületen (oktatás-kutatás-közélet) nem érte el pályázat értékelésénél alkalmazott minimális értéket, vagyis akkor sem nyerhetett a pályázó, ha összpontszáma ugyan magasabb volt, mint az előtte vagy utána következőé, azonban az egyes komponensekben nem teljesítette az elvárt szintet. Az értékeléssel kapcsolatos javító szándékú jelzéseket a tervek szerint beépítik a Stratégiai Adatbázis újabb verziójába.

Az első alkalommal kiírt pályázaton 130 nyertes ELTE oktató-kutató teljesítményét ismeri el az Egyetem vezetése, összesen körülbelül 320 millió Ft pluszforrás bevonásával. 


forrás: Elte.hu cikke

2016.09.26.