Egyetemi kitüntetéseket vettek át a TáTK dolgozói

2022.09.12.
Egyetemi kitüntetéseket vettek át a TáTK dolgozói
2022. szeptember 9-én a Tanévnyitó Ünnepség keretein belül került sor az egyetemi kitüntetések átadására.

Dr. Borhy László rekroti évnyitó beszédét és György László innovációért, felsőoktatásért, szakképzésért és vállalkozásfejlesztésért felelős államtitkár ünnepi beszédét követően több egyetemi oktatót és oktatástámogató munkatársat díjaztak a ceremónia során.

Az ELTE Társadalomtudományi Karáról Fokasz Nikosz, Juhász Gábor, Kende Gábor, Rudas Tamás, Szabari Veronika és Vass Mária részesültek egyetemi elismerésben.

Juhász Gábor, a Kar 2022 júniusában leköszönő dékánja közel két évtizedes szervezet- és intézményvezetői, valamint oktatásszervezési munkájának elismeréséért; intézetigazgatói, tanszékvezetői, oktatási és általános dékánhelyettesi, valamint sikeres és nagy hatású dékáni szerepvállalásáért Eötvös Loránd Tudományegyetem Emlékérmét vett át.

Kende Gábor, az ELTE Társadalomtudományi Kar Statisztika Tanszékének oktatója, számos tankönyv fordítója, a hazai statisztika képzés meghatározó alakja évtizedek óta. Az empirikus adatelemzés területén végzett kiemelkedő színvonalú, elkötelezett és segítőkész oktatói munkájáért Pro Universitate Emlékérem ezüst fokozatát nyerte el.

Vass Mária, az ELTE Társadalomtudományi Kar nyugalmazott gazdasági vezetője a Pro Universitate Emlékérem bronz fokozatában részesült több mint egy évtizedes vezetői munkájának, valamint az általa kezdeményezett innovatív – az emberi erőforrások védelmét szem előtt tartó – a Társadalomtudományi Kar pénzügyi konszolidációját célzó intézkedéseinek elismeréséért.

Szabari Veronika, az ELTE Társadalomtudományi Kar dékánhelyettese két cikluson át tartó dékánhelyettesi munkájáért – különösképpen az oktatási innováció, valamint a kutatás, tudománynépszerűsítés és tudománykommunikáció előremozdításáért tett vezetői és stratégiai intézkedéseinek elismeréséért a Szenátusi Érdeméremben részesült.

Fokasz Nikosz, az ELTE Társadalomtudományi Kar Szociológia Tanszékének oktatója, a hazai szociológiaoktatás meghatározó alakja, a görög társadalom és politika legjelentősebb és legismertebb szakértője Magyarországon. Oktatói és kutatói teljesítményéért szintén Szenátusi Érdemérmet nyert.

Rudas Tamás, az ELTE Társadalomtudományi Kar alapító dékána, a Szociológia Doktori Iskola vezetője, a hazai szociológia-módszertani képzés kialakítója és napjainkig meghatározó alakja, nemzetközi szinten elismert kutatói munkájáért és oktatásszervezői eredményeiért a Mária Terézia Emlékérem arany fokozatát vehette át.

Gratulálunk az  ELTE Társadalomtudományi Kar kitüntetett munkatársainak és az összes egyetemi díjazottnak!