Együtt a törökországi földrengés károsultjaiért

Együtt a törökországi földrengés károsultjaiért
06/02

2023. június 02. 18:00

ELTE Aula Magna (1053 Budapest, Egyetem tér 1–3.) és online

06/02

2023. június 02. 18:00 -

ELTE Aula Magna (1053 Budapest, Egyetem tér 1–3.) és online


Az ELTE és a Török Nagykövetség segélykoncertje az ELTE "Eötvös" Művészeti Együttessel.

Az Eötvös Loránd Tudományegyetem a Magyarországon tanuló török hallgatók egyik kiemelt fogadó intézménye, éppen ezért feladatának érzi, hogy a törökországi eseményeket követően kivegye részét a segélyezési folyamatokból.

A földrengés hatása még most is érződik, és támogatásra továbbra is szükség van, ezért az ELTE és Törökország budapesti nagykövetsége segélykoncertet rendez, amelyen fellép az ELTE „Eötvös” Művészeti Együttes Kovács László Liszt Ferenc-díjas karmester, érdemes és kiváló művész vezényletével.

Az esemény bevételét a szervezők 100%-ban a rászorulóknak ajánlják fel, a koncertet közvetíteni is fogják, jelenléti és online jegyek egyaránt válthatók az alábbi oldalon.

Idén február elején a Richter-skála szerinti 7.8-as erősségű földrengés rázta meg a Közel-Keletet, a katasztrófa áldozatainak száma meghaladta a 40 ezret. Az ELTE akkor csatlakozott a Török Nagykövetség gyűjtőakciójához, és többféle módon is igyekezett segíteni az egyetemen tanuló több mint 240 török és szír hallgatóját.

Forrás: elte.hu