Elindult a Marketing Going Green projekt a TáTK SEK-en

2023.03.02.
Elindult a Marketing Going Green projekt a TáTK SEK-en
2023. februárjában elindult a "Marketing going green" projekt Szombathelyen a Társadalomtudományi Kar Közgazdaságtudományi Intézetének Üzleti Kommunikáció és Marketing Tanszéken.

Elstartolt a "Marketing going green – A fenntarthatóság kontextusai és a fenntarthatósággal összefüggő szemléletformálás lehetőségei a zöld marketing kontextusában" c. projekt, amely a Nemzeti Tehetség Program keretében támogatást nyert a Miniszterelnökség megbízásából az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő által kiírt „Innovatív tanulási környezet kialakítása és komplex tehetségsegítő programok megvalósítása” c. pályázati felhíváson.

A projekt azonosítója: NTP-INNOV-22-0036.

A megítélt támogatás összege: 7.437.000 Ft.

A pályázat szakmai vezetője: Dr. Kovács László, az Üzleti Kommunikáció és Marketing Tanszék tanszékvezetője.

A projekt célja

A projekt célja, hogy Szombathelyen, az ELTE TáTK helyi képzéseiben tanuló, kiválasztott közgazdász hallgatókkal megismertesse a fenntarthatóság és a fenntartható fejlődés szemléletét, majd rámutasson, hogyan befolyásolják ezek a megfontolások vállalkozások működését és marketingtevékenységét a zöld termékektől a fenntarthatóság kommunikálásán keresztül a vállalatok társadalmi felelősségvállalásáig.

A pályázat során a TÁTK Közgazdaságtudományi Intézet hallgatói különböző előadásokon ismerkedhetnek meg a fenntarthatóság tágabb területeivel: a fenntarthatóság elméleti, természettudományi összefüggéseitől kezdve a gazdaságát egészét és egyes ágazatokat érő kihívásokon keresztül a konkrét, cégspecifikus megoldásokig. A projekt során az órákon és a workshopokon olyan tudást, kompetenciákat és készségeket sajátíthatnak el, amelyet később a gazdasági életben tudnak hasznosítani, hogy zöldebbé és fenntarthatóbbá tegyék vállalatok működését.

A projekt – alkalmazkodva az új normalitáshoz – részben online kerül megszervezésre. A megvalósításba a kar és az ELTE oktatói és kutatói mellett számos hazai egyetem (pl. Állatorvostudományi Egyetem, Budapest Corvinus Egyetem, Pannon Egyetem) oktatója, illetve az üzleti szféra szakemberei is bekapcsolódnak.

Az előadás absztraktjai elérhetőek itt.

Nemzeti Tehetség Program a Facebookon

Nemzeti Tehetség Program az Instagramon