ELTE TáTK-s kerekasztal a Startup Safary műsorán

Az ELTE TáTK idén részt vesz a 2012-ben Berlinből induló nemzetközi Startup Safary kezdeményezés programján. A Startup Safary eseménysorozat célja a startup világ megismertetése a szélesebb közönséggel illetve a piaci szereplők közötti kapcsolatok bővítése. Az ELTE TáTK egy olyan kerekasztalbeszélgetéssel járul hozzá a kezdeményezéshez, amely az átalakuló piaci és termelési trendek, valamint a legújabb gépkorszak eljövetelével megjelenő etikai és társadalmi problémák tudományos kérdéseire irányítja a közönség figyelmét.

Absztrakt >>
Tényleg elveszik a robotok a munkánkat? Mit fogunk csinálni, ha mindent a gépek végeznek el helyettünk? Amellett, hogy menő dolog egy terület automatizálásán dolgozni, etikus is? Ki felel majd a mesterséges intelligenciák által okozott károkért? Közös gondolkodásra invitálunk mindenkit, akit érdekelnek a mesterséges intelligencia kapcsán felmerülő etikai, társadalmi és jogi kérdések. A rendezvény moderátora Nemes László (filozófus), a filozófiai kávéház mozgalom hazai elindítója. Szakértőink: Koncsik Anita (jogász) és Csepeli György (szociálpszichológus).

A szervezők (ELTE TáTK és a Startup Safary) szeretettel meghívnak minden érdeklődőt az április 19-ei kerekasztal-beszélgetésre. A belépés jegyvásárláshoz kötött, a látogatók különböző jegytípusok közül válogathatnak. 

Résztvevők ➡
Filozófus
Eszterházy Károly Egyetem
Filozófus, bioetikus, filozófiai tanácsadó; rendszeresen szervez nyilvános filozófiai beszélgetéseket, ún. filozófiai kávéházakat, felnőttek és gyerekek számára; jelenleg az egri Eszterházy Károly Egyetem Filozófia Tanszékének docense, elsősorban etikai és filozófiatörténeti témákat oktat.

Szociálpszichológus
ELTE Faculty of Social Sciences
Szociálpszichológus, szociológus; a Magyar Tudományos Akadémia doktora, az Eötvös Loránd Tudományegyetem Társadalomtudományi Kar professor emeritusa.

Jogász
Jogász, kutató; kutatási témái között szerepel bizonyos jogi és társadalmi jelenségek mesterséges intelligencia általi modellezése.

Helyszín: ELTE TáTK, 1117 Budapest Pázmány P. stny. 1/a (0.100C, Kari Tanácsterem)
Időpont: 2018. 04. 19. este 7 órától

Az ELTE TáTK eseménye a Startup Safary Budapest 2018 IOT, HARDWARE, ROBOTS útvonalán található, a többi útvonalat és programot keresd a https://budapest.startupsafary.com/ oldalon.

Mi az a Startup Safary? 
Berlinből 2012-ben indult kezdeményezés, melynek célja a startup világ megismertetése a szélesebb közönséggel illetve a piaci szereplők közötti kapcsolatok bővítése. A cégek egy, vagy két napra kinyitják kapuikat az érdeklődők előtt, és programokat szerveznek szakmabelieknek, potenciális befektetőknek, álláskeresőknek, pályaválasztás előtt állóknak. A Startup Safary-t eddig Európa több mint tíz városában rendezték meg Párizstól Athénig. Budapesten tavaly tartották az első ilyen eseményt közel 3 ezer résztvevővel.

➡ DÁTUM – 2018. Április 19-20.

➡ HOGYAN MŰKÖDIK?
Betekintést nyerhetsz a résztvevő startupok hétköznapjaiba, beszélgethetsz a csapatukkal – első kézből tapasztalhatod meg, hogy milyen egy ilyen helyen dolgozni – sőt, akár még az új állásajánlatoddal is hazamehetsz.

2018.03.09.