Hackathon – civil adatokkal

Hackathon – civil adatokkal
04/21

2018. április 21.

ELTE Társadalomtudományi Kar

04/21

2018. április 21. -

ELTE Társadalomtudományi Kar


Felhívás >>
Érdekel az alkalmazás- és szoftverfejlesztés? Hiszel abban, hogy a digitális eszközök kikerülhetetlen kellékei a társadalomtudományos kutatásoknak? Szeretnél részt venni olyan adatvizualizációs eszközök létrehozásában, amelyek képesek feldolgozni és elemezni adatokat, sőt, rámutatnak bizonyos adatok közötti újszerű összefüggésekre?

Ha a válaszod igen, az ELTE TáTK, a K-Monitor és a Precognox közös szervezésében megrendezésre kerülő HACKATHON CIVIL ADATOKKAL programon a helyed! A hackathonon lehetőséged nyílik, hogy civil kezdeményezések és szervezetek által felvetett közügyekhez kapcsolódó adatbázisokkal dolgozz, és hogy az azokhoz legmegfelelőbb adatvizualizációs tool-t álmodd meg!

A hackathonra 3-4 fős csapatok vagy egyéni nevezők jelentkezését várjuk; (az egyéni jelentkezőknek mi segítünk csapatra találni). Az eseményt elsősorban első- és másodéves survey statisztika mesterképzésen részt vevő hallgatók számára szervezzük, de elfogadunk jelentkezést más szakokról és intézményekből is, akár a survey-esekkel vegyes csapatban – adatelemző, programozó és adatvizualizációs képességek itt jól kiegészítik egymást.

Partneregyetemek listája >>
MOME
BME

A hackathon témáinak listája >>
– lakásadatok
– OEP és szülészeti adatok
– szabálysértések kriminalizálása
– bagiak és dányiak társadalmi helyzete

Menetrend >>
2018. április 21., 8:30–21:00
8:30–9:30 eligazítás, témák bemutatása
9:30-től csapatmunka, közben:
10:30-tól beszámoló mentoroknak
13:00–13:30 ebéd
18:00–20:00 prezentációk
20:30-től értékelés, díjátadás

Az egész napos verseny során a csapatok munkáját mentorok segítik. A hackathon a csapatművek bemutatásaival, majd a zsűri értékelésével és a legjobbak díjazásával zárul.


Az esemény szervezői >>
ELTE TáTK, survey statisztika mesterképzési szak
K-Monitor
Precognox