Horn Dániel az ELTE ígéretes kutatója

Az Eötvös Loránd Tudományegyetem Tudományos Tanácsa 2015 őszén hagyományteremtő szándékkal pályázatot írt ki „Az ELTE ígéretes kutatója” elismerés és a vele járó pénzjutalom elnyerésére negyven évesnél fiatalabb kutatók számára. A pályázatra – az előzetes várakozásokat felülmúlva – 75 pályázat érkezett, a Tudományos Tanács ezért az eredetileg 7 millió forint összdíjazású pályázat keretét 12 millió forintra emelte. A 12 nyertes 1-1 millió forintot fordíthat kutatásaira.

A 12 nyertes egyike Horn Dániel, az ELTE TáTK Közgazdaságtudományi Tanszék tudományos munkatársa, aki az oktatás és társadalmi mobilitás összefüggéseivel foglalkozik.

A kezdeményezés része annak a programnak, amellyel a rektori programnak megfelelően a Tudományos Tanács ösztönözni kívánja a tudományos teljesítményt, különös tekintettel a nemzetközi láthatóságra. A célok között szerepel annak demonstrációja is, hogy a tudományos teljesítmény az ELTE-n érték és minden tudományterületen lehet intézményünkben sikeres kutatást folytatni – hangsúlyozta Szalay Péter, tudományos ügyekért felelős rektorhelyettes.

Az elismerésben részesültek listája az ELTE központi honlapján

Az elismeréseket 2016. február 5-én a tudományos ülésen adja át Mezey Barna rektor az Egyetemi Könyvtár Dísztermében. Az eseményen tudományos előadások hangzanak el, valamint a Lendület- és ERC-csoportok vezetői is bemutatkoznak.

2015.12.21.