Jubileumi kötet és konferencia Kövér György tiszteletére

2019.01.23.
Jubileumi kötet és konferencia Kövér György tiszteletére

2019. januárjában ünnepelte 70. születésnapját Kövér György egyetemi tanár, az MTA doktora, az ELTE BTK oktatója, kutatócsoport-vezető. 

Kövér György korábban az ELTE TáTK Történeti Szociológia - jelenleg Összehasonlító Történeti Szociológia - Tanszékén oktatott. Itt dolgozta ki Gyáni Gáborral az egyetemi képzésben azóta is használt Magyarország társadalomtörténete a reformkortól a második világháborúig című tankönyvet, illetve alapozta meg társaival az egyetemi társadalomtörténet oktatást. Szakterülete a 19-20. századi magyar gazdaságtörténet, a banktörténet; a dualizmuskori magyar társadalomtörténet; az 1945 utáni biografikus politikatörténet és a történetírás elmélete és módszertana. 

Születésnapja alkalmából jelenlegi és volt doktori témavezetettjei egy ünnepi kiadvánnyal ("Eloszta bőkezűen; és termő fa gyanánt." Tanulmányok Kövér György születésnapjára) ajándékozták meg. Az ELTE Bölcsészettudományi Karán működő Gazdaság- és Társadalomtörténeti Doktori Program és a Társadalomtudományi Kar Összehasonlító Történeti Szociológia Tanszéke közös konferenciát rendezett a tiszteletére január 18-án.

Kövér György publikációs listája

A kép forrása: https://mta.hu