Két kötet az emberi jogokról, diszkriminációról és inklúzióról

Az ELTE TáTK 2010 és 2014 között egy Erasmus Intenzív Programban vett részt, melynek eredményeként két kötet jelent meg: a Human Rights, Inclusion and Social Justice 2013-ban, majd a Roma Rights and Discrimination 2014-ben. A kötetek elérhetők a kari könyvtárban.

Az ELTE Társadalomtudományi Kar 2010 és 2014 között egy Erasmus Intenzív Programban (IP) vett részt hét európai egyetemmel közösen (Coburgi Egyetem, Németország; Babes-Bolyai Egyetem, Kolozsvár, Románia; Minho University, Braga, Portugália; Free University, Bolzano, Olaszország; Koppenhágai Egyetem (UCC), Dánia; Autonomous University, Barcelona, Spanyolország), melyben három helyszínen került sor akciókutatásra. 2011-ben Nürnbergben „Az európai szociális munka szembesülése az új szélsőjobboldali mozgalmakkal” címmel, 2013-ban Kolozsváron „Roma jogok, roma diszkrimináció” címmel, majd záró akkordként 2014. május 25. és június 5. között Budapesten, Karunk (közösen az Országos Rabbiképző és Zsidó Egyetemmel) rendezésében „Anti-szemitizmus, anti-ciganizmus és a reflektív szociális munka” címmel került megrendezésre. A programban több mint százötven diák és 15 tanár vett részt. Karunkat 19 szociális munkás szakos hallgató képviselte az akciókutatásban.

Az IP program eredményeként jelent meg a Paulo Freire Verlag kiadó gondozásában a Human Rights, Inclusion and Social Justice című kötet 2013-ban, majd a Roma Rights and Discrimination című kötet 2014-ben. Az IP értékelését és eredményeinek, tapasztalatainak elemzését tartalmazó záró tanulmány Dr. Kövér Ágnes, egyetemi docens, Karunk oktatójának munkája.

2014.12.06.