Kiss Hubert János az ELTE ígéretes kutatója

"Az ELTE ígéretes kutatója" elismerés és a vele járó pénzjutalom elnyerésére ebben az évben is negyven évesnél fiatalabb kutatók pályázhattak. 2016-ban 61 ELTE-s jelentkezőből választottak 7 díjazottat, köztük a TáTK oktatóját, Kiss Hubert Jánost is.


Pályázatának címe: A sikeres koordináció elméleti és kísérleti szempontból (bankrohamok és forradalmak)

Kiss Hubert János 2003-ban szerzett közgazdász MSc diplomát a Corvinus Egyetemen, majd MA diplomát (2006) és PhD-fokozatot (2009) a University of Alicante-n. Dolgozott Madridban és Prágában is, 2011 óta az tanít az ELTE-n, jelenleg a Társadalomtudományi Kar Közgazdaságtudományi Tanszékének adjunktusaként. 2013 óta tevékenykedik a Magyar Tudományos Akadémia Közgazdaság-tudományi Intézetének Játékelmélet kutatócsoportjában.Kutatásai során a sikeres koordinációval foglalkozik elméleti és kísérleti szempontból. Két konkrét koordinációs helyzetet is tanulmányoz: a bankrohamokat és a forradalmakat. Úgy véli: számos tevékenység sikere a társadalomban attól függ, hogy elég szereplő képes-e koordinálni a cselekedeteit.

Az elismeréseket a Magyar Tudomány Ünnepe eseménysorozathoz csatlakozva a Tudományos Kutatás Napja az ELTE-n nevű programon Mezey Barna rektor adja át 2016. november 18-án az Egyetemi Könyvtár Dísztermében. Az ELTE Tudományos Tanácsa által második alkalommal megrendezett ünnepségen az érdeklődők három előadást is meghallgathatnak, a díjazottak pedig posztereken mutathatják be tudományos munkájukat.

2016.11.01.