Kiss Hubert János Bolyai ösztöndíjas

Kiss Hubert János, az ELTE TáTK Közgazdaságtudományi Tanszékének munkatársa Bolyai János Kutatói Ösztöndíjban részesült.

Kiss Hubert János 2011 óta a Közgazdaságtudományi Tanszék munkatársa, MNB chair. A Közgazdaságtudományi (mai Corvinus) Egyetemen diplomázott, közgazdasági PhD fokozatát a spanyolországi Universidad de Alicanten szerezte. Az egyetem elvégzése és külföldi tanulmányainak megkezdése között az Államadósság Kezelő Központ elemzőjeként dolgozott. A PhD fokozatának megszerzése után a madridi Universidad Autónoma de Madrid közgazdasági tanszékének oktatója volt, az ELTEconhoz 2011-ben csatlakozott a Magyar Nemzeti Bank chairjeként. Kutatásaiban a pénzügyi piacokkal, és a bankrendszerrel foglalkozik játékelméleti és kísérleti közgazdasági módszerekkel.

Interjú Kiss Hubert Jánossal a Bolyai Ösztöndíj kapcsán kutatási témájáról

A Bolyai János Kutatási Ösztöndíj Kuratóriumának tagjai 2015-ben tizennyolcadik alkalommal ítélték oda az ösztöndíjat, amelyet idén 824 érvényesen pályázó közül kétszázan nyertek el. Az idén a legtöbb pályázatot (57%) az egyetemekről nyújtották be, az MTA kutatóhálózatából, kutatóhelyeiről a pályázatok 36% érkezett. A három fő tudományterület között a következőképpen oszlanak meg a nyertes pályázatok: matematikai és természettudományok – 34,5%, élettudományok – 32%, humán- és társadalomtudományok – 33,5%.


A legkiválóbb kétszáz, már PhD-fokozattal rendelkező kutató közül huszonhat, az ELTE különböző karain és kutatócsoportjaiban dolgozó fiatal tudós munkáját támogatja 2015-ben az MTA. Ezzel az Eötvös Loránd Tudományegyetem lett a legeredményesebb felsőoktatási intézmény.

Az ELTE ösztöndíjasai 2015-ben:

Balázs Judit Ágnes (ELTE PPK)
Cserjési Renáta (ELTE PPK)
Csippán Péter (ELTE BTK)
Danél Mónika (ELTE BTK)
Gács Anna (ELTE BTK)
Hajdu Tamás (ELTE TTK)
Horváti Kata (ELTE TTK)
Ispánovity Péter Dusán (ELTE TTK)
Kiss Hubert János (ELTE TáTK)
Kopper Ákos (ELTE TáTK)
Körmendi Tamás Jenő (ELTE BTK)
Lénárt Tamás (ELTE BTK)
Mészáros Szabolcs (ELTE TTK)
Mordovin Maxim (ELTE BTK)
N. Fodor János (ELTE BTK)
Nagy Péter (ELTE TTK)
Pap Gyula (MTA-ELTE Egerváry Kutatócsoport)
Pellandini-Simányi Léna (ELTE BTK)
Solti Ádám (ELTE TTK)
Szabados Ágnes (ELTE TTK)
Teleki Krisztina Viktória (ELTE BTK)
Tóth Krisztina (ELTE BTK)
Varga Péter (ELTE BTK)
Vargha Fruzsina Sára (ELTE BTK)
Vásárhelyi Gábor (ELTE TTK)
Zábrádi Gergely (ELTE TTK)

forrás: 
eltecon.hu
elte.hu cikke

2015.07.21.