Lányi András: Elképzelt közösségeim – kötetbemutató

Lányi András: Elképzelt közösségeim – kötetbemutató
11/25

2016. november 25.

Írók Boltja (1061 Budapest, Andrássy út 45.)

11/25

2016. november 25. -

Írók Boltja (1061 Budapest, Andrássy út 45.)


Megjelent Lányi András - a TáTK ny. egyetemi docense és a humánökológia mesterszak volt szakigazgatója - új könyve "Elképzelt közösségeim" címmel. A bemutatója 2016. november 25-én lesz az Írók Boltjában.

A Scolar Kiadó rendezvénye: 
Lányi András: Elképzelt közösségeim című könyvének bemutatója.
A szerzővel Nick Thorpe beszélget.

Időpont: 2016. november 25., 17:00-18:00
Helyszín: Írók Boltja (1061 Budapest, Andrássy út 45.)

Az eseményről
"Lányi András író, filozófus, egyetemi oktató, a Duna Charta, a Védegylet és az Élőlánc Magyarországért egyik alapítója – emblematikus alakja a magyarországi ökológiai mozgalomnak. Megosztó személyiség: minden alkalmat megragad, hogy gondolatait másokkal megossza, kötetben, tüntetésen, egyetemi előadóteremben. 

Újabb írásaiban a rendszerváltozás rendszerét mint zsákutcát elemzi, az ökológiát politikai filozófiaként mutatja be, a globális válsággal ránk köszöntő ezredfordulót a felelősség korának nevezi. A liberalizmus válsága, az antiszemitizmus vagy a migráció jelenségére adott magyarázatát, közösségelvű politikai filozófiáját a jobboldaliak valószínűleg ezúttal is túl baloldalinak, a baloldaliak meg túl jobboldalinak fogják találni, őt magát azonban a politikai aréna bal- és jobboldala közti különbségénél jobban foglalkoztatja a színpad és a nézőtér közötti, egyre növekvő távolság. 

Munkásságának középpontjában a környezet és a társadalom, a közösségi lét védelme áll. Határozott politikai, ökopolitikai, társadalmi elképzeléseiről ad képet friss tanulmánykötete. Lányi nem riad vissza az úgynevezett rázós témáktól: így nagy ívű írást ad közre a liberalizmusról, az antiszemitizmusról, a migrációról, az ökológiai rendszerváltozás szükségességéről, Paks2-ről, a globalizmusról…"