Látogatói rekord az ELTE TáTK idei nyílt napján

2022.11.23.
Látogatói rekord az ELTE TáTK idei nyílt napján
Az ELTE Társadalomtudományi Kara 2022. november 21-én Nyílt Napot tartott, melyre az egész országból, valamint az országhatárokon túlról is érkeztek érdeklődők.

Az egész napos rendezvényen több mint 550 diák és szülő vett részt a Lágymányosi Campuson, továbbá 150+ érdeklődő követte a program online közvetítését. A magas vendégszámnak köszönhetően az idei nyílt nap a TáTK-n minden idők leglátogatottabb kari szervezésű rekrutációs eseménye lett.

Az érdeklődők a Nyílt Nap során megismerhették a Társadalomtudományi Kar alap- és mesterképzés-kínálatát, valamint megtapasztalhatták a kari közösségi életre jellemző befogadó és inspiratív légkört.

A rendezvény délelőtti programján Rácz Andrea oktatási ügyekért felelős dékánhelyettes köszöntőjét és karbemutató előadását az alapképzések mintaórái követték: a nemzetközi tanulmányok BA programot Tábor Áron és Schweitzer András, a szociális munka BA programot Szécsi Judit és Mihály Bulcsú, a szociológia BA programot Kmetty Zoltán és Berényi Eszter képviselte egy-egy előadással.

Mint minden évben, így idén is a rendezvény vendége volt az Oktatási Hivatal egy munkatársa. A november 21-i eseményen Bukta Péter osztályvezető előadása segítette az érdeklődőket a felvételivel járó adminisztrációs feladatokra való felkészülésben.  

A szülők és diákok az alapszakok, valamint a kar és az egyetemi szervezetek (HÖK, BEAC, HEAD ELTE, ELTE Karrierközpont, ARTSZ, Tanulmányi Hivatal) információs pultjainál kaptak a képzésekkel és felvételivel, illetve a hallgatói élettel kapcsolatos tájékoztatást.  A szülői értekezleten a Tanulmányi Hivatal vezetője, Szabó Laura; a Kommunikációs Iroda vezetője, Horváth Gábor és Rácz Andrea oktatási dékánhelyettes válaszolt a felmerülő kérdésekre.

Délután a Szociopoly interaktív színházi társasjáték során a TáTK képzései iránt érdeklődő középiskolás hallgatók magyarországi kistelepüléseken élő szegény családok bőrébe bújva hozhattak komoly döntéseket arról, hogy mire költik el egyhavi bérüket.

A program második felében a mesterszakválasztás előtt álló hallgatók találkozhattak és beszélgethettek kötetlen formában a mesterképzések oktatóival és hallgatóival a Nagy Kari Szakválasztó – Akadémiai Rapid Randi című eseményen.

Az esemény délelőtti programjai visszanézhetők a YouTube-on.

Az eseményen készült fotók a kar Facebook-oldalán tekinthetőek meg.