Nyári Egyetem és Körfeszt a Közösségi Részvétel Fejlesztéséért

Nyári Egyetem és Körfeszt a Közösségi Részvétel Fejlesztéséért
07/30 - 08/02

2015. július 30. - 2015. augusztus 02.

Civil Kollégium terei és kertje (Kunbábony)

07/30 - 08/02

2015. július 30. - 2015. augusztus 02.

Civil Kollégium terei és kertje (Kunbábony)


A Közösségfejlesztők Egyesülete 2015. július 30. és augusztus 2. között tartja a XII. Nyári Egyetem és Körfeszt a Közösségi Részvétel Fejlesztéséért programját.

Mindannyian ismerünk hétköznapi hősöket, akik nap, mint nap tesznek a közjóért nagyvárosi lakótelepeken,  belvárosi  szubkultúrákban  vagy  kis  falvakban, roma-telepeken.  Mi  az,  ami birtokukban van, mi, vagy ki adja nekik munkájukhoz a tudást, az erőt?

Tudjuk, hogy az ember közösségi lény. De hol vannak azok a közösségek, melyek bátorítják, segítik az egyént, közös célokat és eszközöket képesek keresni és találni közös jól‐létünk és a részvétel fejlesztése érdekében?

Tudjuk, hogy társadalmi és természeti környezetünk a jelenlegi formában nem fenntartható mélyreható  változások,  változtatások  nélkül.  Tudjuk  azt  is,  hogy  sok kicsi  sokra  megy  –  mindannyian  egyéni  felelősséget  hordozunk  ezekben  a kölcsönösségen  alapuló  függési rendszerekben. De képesek vagyunk‐e változni, változtatni, ha erre van szükség?

Az Egyesület XII.  Nyári  Egyetemén,  mely  ezúttal  a  Közösségi  Önsegítő  Rendszerek Fesztiválja (KÖRFESZT) is  egyben,  többek  között  ezeket  a  témákat  járjuk  körbe előadások,  szakmai műhelyek,  közös  cselekvések  segítségével,  illetve  a  mindennapi életben  hasznosítható gyakorlati  megoldások  bemutatásával.  S,  hogy  mindez  oldott légkörben  történhessen, felvonultatjuk  a  fenntartható  szórakozás,  sportolás  és közösségi  együttlét  számos lehetőségét.

időpont:  2015. július 30 – augusztus 2. (déltől‐délig)
helyszín:  Civil Kollégium terei és kertje (Kunbábony)
főszervező:  Közösségfejlesztők Egyesülete, Profilantrop Egyesület, Védegylet
társszervezők: Civil Kollégium Alapítvány, SZÖVETSÉG  a közösségi részvétel fejlesztéséért
támogató: Norvég Civil Alap

Jelentkezés és további információk