Nyomornegyedek Afrikában (Teremtsünk Biztos Lakhatást!)

Nyomornegyedek Afrikában (Teremtsünk Biztos Lakhatást!)
12/10

2018. december 10.

ELTE TáTK (1117 Budapest, Pázmány Péter sétány 1/A), 0.100B terem

12/10

2018. december 10. -

ELTE TáTK (1117 Budapest, Pázmány Péter sétány 1/A), 0.100B terem


Soltész Béla [adjunktus, Nemzetközi és Európai Tanulmányok Tanszék] Nemzetközi Fejlesztéspolitika című kurzusának következő előadása nyitott lesz minden TáTK-s hallgató számára. 

Helyszín: Északi Épület, 0.100B, Cseh-Szombathy terem
Időpont: 2018. december 10. 16:00-17:30

Meghívott előadók: 
Czirják Ráhel, geopolitikai elemző
Takács Emőke, az Afrikáért Alapítvány munkatársa
Az előadás témája: Nyomornegyedek Afrikában (Teremtsünk Biztos Lakhatást!)

Napjainkban a Föld lakosságának több mint fele városokban él, és az ENSZ előrejelzései alapján a tendencia a jövőben is folytatódik, így 2050-re a világ népességének már 66%-a lesz városlakó. Ám míg korábban az urbanizáció a fejlettség fokmérője volt, addig a 20. század második felétől a fejlődő világ városaiban olyan mértékű népességszám-növekedés tapasztalható, amivel nem képes lépést tartani sem a gazdaság, sem pedig az infrastruktúra fejlődése. Így ebben a térségben urbanizációs válságról beszélhetünk, aminek leglátványosabb jelensége a nyomornegyedek kialakulása, melyekben jelenleg a világ városi lakosságának több, mint ötöde él.

A Nemzetközi Fejlesztéspolitika c. tantárgy keretében meghirdetésre kerülő nyílt előadás Afrika urbanizációját, ezen belül is a nyomornegyedek helyzetét mutatja be. A slumokban uralkodó életkörülmények mellett, az azokban rejlő potenciált és fejlesztési lehetőségeket is feltárják a meghívott előadók.

Minden TÁTK-s hallgatót szeretettel várunk!