Oktatói és hallgatói együttműködések Moszkvában

2019.10.23.
Oktatói és hallgatói együttműködések Moszkvában
2019. október 11. és 18. között a Szociális Munka Tanszék képviseletében 2 oktató és 10 diák, valamint egy gyakorlati oktató járt Moszkvában a Russian State Social University meghívására.

A szakmai utazás egyetemközi cserekapcsolaton alapul, idén kétszer is jártak diákok Budapesten és az ELTE TáTK szociális munka szakos hallgatói is jártak már tavaly az orosz fővárosban. Az idei út során vendégoktatásra, közös szemináriumokra, szociális intézmények látogatására és persze turisztikai programokra került sor. 

Több moszkvai szociális intézmény, köztük egy frissen nyílt idősotthon, egy hajléktalanszálló, egy hátrányos helyzetűeknek fenntartott intézmény, valamint egy drogprevenciós központ  meglátogatására került sor. A magyar és orosz hallgatók egésznapos szemináriumi munka keretében bemutatták angolul az hazájukra jellemző gyermekvédelmi feladatokat és beszámoltak a szociális munka és az egyetemi képzés sajátosságairól. Miletics Marcell [adjunktus, Szociális Munka Tanszék] a hajléktalanellátásról és a drogprevencióról, Arapovics Mária [habil. egyetemi docens, Szociális Munka Tanszék] a közösségfejlesztés hazai trendjeiről és a harmadik szektorról tartott az egyetemen előadást.

Az ELTE-s csapat részt vett az International Social Congress idei konferenciáján, melyen Arapovics Mária az Európai Unió és hazánk szociális innovációiról tartott plenáris előadást.

XIX. International Social Congress

Az október 17–18-án a Russian State Social University által  Moszkvában megrendezett XIX. International XIX. Social Congress and 45th International Scientific Conference on Economic and Social Development plenáris előadója volt az Arapovics Mária, ELTE TáTK habilitált egyetemi docense. Előadásának címe: Social Innovation in a Hungarian EU Founded Project. A konferencián 150 előadó, 400 regisztrált résztvevő volt.