Professzionalizmus a kultúrában konferencia

Professzionalizmus a kultúrában konferencia
09/09

2016. szeptember 09.

ELTE Művészetelméleti és Médiakutatási Intézet (1088 Budapest, Múzeum krt. 6-8.)

09/09

2016. szeptember 09. -

ELTE Művészetelméleti és Médiakutatási Intézet (1088 Budapest, Múzeum krt. 6-8.)


Az ELTE BTK Művészetelméleti és Médiakutatási Intézete, valamint a Szépírók Társasága tudományos konferenciát rendez a Trefort-kertben professzionalizmus és kultúra viszonyairól különböző esztétikai és intézménykritikai közelítések tükrében 2016. szeptember 9-én.

A tanácskozás plenáris előadásait Wessely Anna, az ELTE Társadalomtudományi Kar Szociológia Tanszékének egyetemi docense, valamint Kicsiny Balázs, a Magyar Képzőművészeti Egyetem egyetemi docense tartják. 

Időpont: 2016. szeptember 9. (péntek), 9:45-től
Helyszín: ELTE Művészetelméleti és Médiakutatási Intézet (1088 Budapest, Múzeum krt. 6-8.)

A konferencia történeti perspektívából és a kortárs kultúra tapasztalatai felől vizsgálja azt a kérdést, hogy mit jelent a professzionalizálódás az irodalmi és művészeti alkotótevékenységben. Esztétikai, szociológiai, intézményelméleti, kultúratudományi kérdéseket és művészek tapasztalatát, személyes történeteit latba véve járja körül azokat a változó kulturális, szociológiai, mediális feltételrendszereket, amelyek között a magyar kultúra története során és napjainkban valaki profi íróvá, művésszé vált és válik. A tanácskozást felolvasóest zárja, amelyen írók olvasnak fel saját íróvá válásuk történetéről.

A tanácskozáson előadást tart többek között Szijártó Zsolt (Pécsi Tudományegyetem), Illés Anikó (Moholy-Nagy Művészeti Egyetem), valamint György Péter (Eötvös Loránd Tudományegyetem). A programot 18 órától a Nyitott Műhelyben rendezett felolvasóest zárja, melynek résztvevői Kubiszyn Viktor, Láng Judit, Lángh Júlia, Péterfy-Novák Gergely és Spiró György.