Projekt a fogyatékossággal élő személyek integrációjáért

Az EyeContactNow nemzetközi projekt célja a fogyatékossággal élő személyek társadalmi integrációjának népszerűsítése a vizuális kultúra és a szociális média segítségével. A projektben oktatónk, a jelenleg Észtországban tanító Bugarszki Zsolt és a Szoclámpás csoport hallgatói is részt vesznek.

Az EyeContactNow projektet a Tallinni Egyetem 2015 márciusában alapította meg Észtországban. A létező Photo Voice projektek és a modern cross-media megoldások tapasztalatait vegyítve a projektben résztvevők arra ösztönzik a fogyatékossággal élő embereket, hogy a helyi közösségükben készítsenek fotókat, melyeket a koordinátorok közzétesznek különböző szociális média felületeken.

Az EyecontactNow emellett népszerűsíteni kívánja a vállalkozóvá válást. Bemutatnak és árulnak fényképeket, ezzel lehetőséget adva a tagjaik számára, hogy művészethez kapcsolódó vállalkozást indítsanak.

A projekt első 3 hónapos időszaka egy kísérleti időszak, amelynek megvalósításában három ország vesz részt: Örményország, Észtország és Magyarország.

Projekt csapat:

Projektalapító: Bugarszki Zsolt, PhD (Észtország)

Koordinátorok:
Lilit Baghdasaryan (Örményország)
Katrin Averjanov (Észtország)
Laur Raudoo (Észtország)
Zsuzsa Kondor (Magyarország) - ELTE TáTK Szociológia Doktori Iskola
Lucia Csabai (Magyarország) - ELTE TáTK közösségi és civil tanulmányok mesterszak


Projekt partnerek:
CARe Europe (Hollandia)
Helpific (Észtország)
AS Hoolekandeteenused (Észtország)
AMBRA (Örményország)
Szoclámpás (Magyarország)

2015.05.14.