Rézler Gyula-díjat kapott Csepeli György

2020.11.06.
Rézler Gyula-díjat kapott Csepeli György
Csepeli György, az ELTE TáTK Szociálpszichológia Tanszék professor emeritusa, 2020. november 2-án, a Magyar Tudomány Ünnepe rendezvénysorozat nyitó ünnepségén vette át kitünetését. 

A Magyar Tudományos Akadémia elnökének és főtitkárhelyettesének nyitóbeszéde után adták át a díjakat. A Magyar Tudományos Akadémia és a Rézler Gyula Alapítvány által alapított Rézler Gyula-díjjal a szociológia, a munkatudományok, a munkajog, a demográfia és a társadalomstatisztika területén tartósan kiemelkedő eredményeket elért kutatók munkáját jutalmazzák. A díjhoz oklevél és érem jár, a díjazott pénzjutalomban részesül.
Csepeli Györgyöt a "nemzeti identitás-kutatási, szervezetszociológiai, szociálpszichológiai, valamint a digitális átalakulás gazdasági-társadalmi következményeit feltáró, hazai és nemzetközi szinten is figyelemre méltó tudományos eredményeiért, valamint több évtizedes kiváló egyetemi oktató- és közösségszervező munkájának elismeréseként" tüntették ki. Csepeli György Valuch Tiborral, az Összehasonlító Történeti Szociológa Tanszék korábbi oktatójával megosztva kapta az elismerést. 

A Magyar Tudomány Ünnepe alkalmából Eötvös József-koszorúval tüntették ki Neményi Mária szociológust, aki az ELTE Szociológiai és Szociálpolitikai Intézetben oktatott 1985 és 1998 között. Az ünnepség keretében Akadémiai Díjat vehetett át Buczolich Zoltán (egyetemi tanár, ELTE Természettudományi Kar, Matematikai Intézet Analízis Tanszék) és Szakmányné Hably Lilla (egyetemi tanár, ELTE Savaria Egyetemi Központ, Természetföldrajzi Tanszék),  Gyimesi Mátét (tudományos főmunkatárs, ELTE Természettudományi Kar, Biológiai Intézet Biokémiai Tanszék)  pedig QP Akadémiai Kiválóság díjjal tüntették ki.

Minden díjazottnak gratulálunk! 

Forrás: MTA

A fotót készítette: Szigeti Tamás, mta.hu