Rudas Tamás az MTA Társadalomtudományi Kutatóközpontjának főigazgatója

A TáTK szociológus professzora és korábbi (alapító) dékánja 2015. december 14-én vette át  3 évre szóló megbízólevelét az MTA Székházában.

"Három főigazgatói és egy igazgatói poszton történt változás 2016. január 1-jén a Magyar Tudományos Akadémia kutatóközpontjaiban, illetve kutatóintézeteiben, miután a pályáztatási folyamat végén az MTA elnöke döntött az új vezetők személyéről" - tudósít az MTA honlapja.

Az MTA Társadalomtudományi Kutatóközpont új főigazgatója Rudas Tamás lett, akinek kutatási területe a matematikai statisztikai módszereinek fejlesztése. "Az Akadémiai Díj, az Eötvös Loránd Tudományegyetem Arany Emlékérme, a Magyar Szociológiai Társaság Erdei- és Angelusz-díjának kitüntetettje. Az Európai Szociológiai Akadémia választott tagja, az Európai Módszertani Társaság volt elnöke, a Washingtoni Egyetem külső professzora" - emeli ki a tudósítás Rudas Tamás bemutatásában az ELTE Társadalomtudományi Karon eddig betöltött pozícióinak (dékán (2003-2009), az Empirikus Tanulmányok Intézet igazgatója, a Statisztika Tanszék vezetője) említése mellett.

2016.01.04.