Szikra Dorottya Bolyai-ösztöndíjas

Több mint 850 pályázó közül választották ki az idén azt a 170, már PhD-fokozattal rendelkező kutatót, akik elnyerték a Magyar Tudományos Akadémia Bolyai-ösztöndíját. Közöttük van az MTA Társadalomtudományi Kutatóközpont munkatársa és egyben az ELTE TáTK Szociálpolitika Tanszék oktatója, Szikra Dorottya is.

Szikra Dorottya főbb kutatási területei a szociálpolitika, a családpolitika, a társadalombiztosítás és a szociálpolitika történet.

A Bolyai János Kutatási Ösztöndíj elnyerése és általában a kutatási támogatások több kötelezettséggel is együtt járnak. Nem csak tudományos teljesítményt kell felmutatni. Arra kérem önöket, hogy vegyék ki részüket a tudományos közéleti munkából, egymás eredményeinek értékeléséből is, hiszen így működik a tudomány, és e munka nélkül az Akadémia sem működhetne” – mondta Lovász László, az MTA elnöke, a 2016. július 6-i akadémiai rendezvényen.

2016-ban még Bolyai-ösztöndíjat kapott oktatóink közül Sik Domonkos (Elmélettörténet Tanszék) és Bakó Barna (Közgazdaságtudományi Tanszék) is.

forrás: MTA

2016.07.18.