Szimbiózis Kulturális Antropológiai Fesztivál 2015

Szimbiózis Kulturális Antropológiai Fesztivál 2015
04/24 - 04/25

2015. április 24. - 2015. április 25.

Fogasház kulturális központ (1073 Budapest, Akácfa u. 51,)

04/24 - 04/25

2015. április 24. - 2015. április 25.

Fogasház kulturális központ (1073 Budapest, Akácfa u. 51,)


Idén jubilál a Szimbiózis Napok kulturális antropológiai fesztivál: immár tizedik alkalommal rendezik meg április 24-25-én a Fogasházban. Az érdeklődők változatos programokon keresztül ismerkedhetnek meg távoli népek és közelünkben élő közösségek tárgyi és szellemi kultúrájával: életmódjával, tudáskincsével, művészetével, meséivel, játékaival. Sokféle előadás, kerekasztal-beszélgetés, alkotóműhely, fotókiállítás, film, zene és tánc várja az érdeklődőket.

Időpont: 2015. április 24-25.
Helyszín: Fogasház, Bp. VII. ker. Akácfa u. 51.

Előzetes program
Az esemény honlapja
Facebook esemény

Ízelítő a témákból: szimbolikus tájak, változó társadalmak - változó rítusok, Thaiföld, Tibet, Közép-Ázsia világa, a szent és a profán balinéz tánc, a hindu és a buddhista halálkép, keleti, védikus és nyugati szépségideál, spirituális identitás, álomidő és történetek Ausztráliából, Erdély kicsiben, mesék, mítoszok, alternatív közösségek, közösségi alternatívák: értékpreferenciák és új típusú közösségek a 21. században (hipszterek, hard-core punkok, ökofalusiak, városi kisközösségek, New Age, vallási megújulási mozgalmak tagjai, demoscenerek, online szerepjátékosok), sorskérdések: az ember és tragédiája, mindennapok hősei, nemi szerepek és hierarchia, outsider art, migrációkutatás, migránsok, részvételi akciókutatás, mentális térképezés, modernkori rabszolgaság, testszimbolika műhely, nyugati és alternatív orvoslás, a JátékosLét(ezés) élményében, Világpark és Survival Game.

A fesztivál az ismeretterjesztés és a sajátélményű programokon túl célul tűzi ki, hogy a jelenkori társadalmi, kulturális környezet jelenségeire és eseményeire reflektáljon, azokról értelmező módon beszéljen. Különös figyelemmel fordul a változások, az új jelenségek felfedezése, értelmezése felé.

A témafeldolgozáshoz, a felvetett kérdések megvitatásához a fesztivál - a szervezők szándéka szerint, illetve a felvetett témákból adódóan szinte természetes módon - bevonja a határ- és rokon tudományterületek, valamint a média, a művészeti és civil szféra képviselőit is, hogy találkozási lehetőséget biztosítson számukra, és a különböző megközelítések bemutatásával, az azokra való reflektálással valami több szülessen meg.

Sok felfedezést, izgalmas együttgondolkodást és kellemes időtöltést kívánnak a fesztivál szervezői!