Szimbiózis Kulturális Antropológiai Fesztivál 2016

Szimbiózis Kulturális Antropológiai Fesztivál 2016
05/06 - 05/07

2016. május 06. - 2016. május 07.

Auróra közösségi központ (1084 Budapest, Auróra utca 11.)

05/06 - 05/07

2016. május 06. - 2016. május 07.

Auróra közösségi központ (1084 Budapest, Auróra utca 11.)


A Szimbiózis Napok kulturális antropológiai fesztivált idén immár 11. alkalommal rendezik meg 2016. május 6-7-én az Auróra közösségi központban.

Időpont: 2016. május 6-7.
Helyszín: Auróra közösségi központ (1084 Budapest, Auróra utca 11.)

Ízelítő a témákból: helyzet- és állapotváltozások, úton lét Oroszországban, állatok ösvényein Kelet-Afrikában, tévézés a dzsungel közepén Dél-Etiópiában, közlekedés a szocialista Magyarországon (analóg fényképek a múltból), barangolás Hegyi-Karabahban, a Balkán világa és Jemen képekben, Moldova: kortárs képzőművészeti szcéna és a Sztálin-barokk díszletei közé szorult hétköznapok, haláltudat és spiritualitás, testi elme - megtestesült kultúra, látássérült nők énképe, akkor és ott: az emlékezés helyei, a modernitás rétegei, kutatószínház, antropológiai migrációkutatás, hátrányos helyzet: elveszettek és kiútkeresők, globális egyenlőtlenségek, fejlesztési projektek, alkalmazott antropológia, tanodai munka, globális iskola, roma-kép a közoktatásban, azonos nemű párok a családban - az elfogadás fokozatai, kulturális antropológiai expedíció a Sziget fesztiválon, nyelvi és mentális tájképek, új magyar mitológiák, kortárs közösségek, online etnográfia.

A fesztivál az ismeretterjesztés és a sajátélményű programokon túl célul tűzi ki, hogy a jelenkori társadalmi, kulturális környezet jelenségeire és eseményeire reflektáljon, azokról értelmező módon beszéljen. Különös figyelemmel fordul a változások, az új jelenségek felfedezése, értelmezése felé.

A témafeldolgozáshoz, a felvetett kérdések megvitatásához a fesztivál - a szervezők szándéka szerint, illetve a felvetett témákból adódóan szinte természetes módon - bevonja a határ- és rokon tudományterületek, valamint a művészeti és a civil szféra képviselőit is, hogy találkozási lehetőséget biztosítson számukra, és a különböző megközelítések bemutatásával, az azokra való reflektálással valami több szülessen meg.

Sok felfedezést, izgalmas együttgondolkodást és kellemes időtöltést kívánnak a fesztivál szervezői!

Előzetes program letöltése