TáTK hallgatók győztek a CFA Institute Research Challenge-en

A világ egyik legrangosabb befektetési elemzői és kutatási versenyén az ELTE diákjaiból álló csapat, Berezvai Zombor, Kungl Nóra, Leskó Mariann és Révész Sándor nyerte a hazai fordulót, így ők képviselhetik Magyarországot az európai regionális döntőben, Amszterdamban. A hazai fordulót 2015. január 23-án rendezték a Budapesti Értéktőzsdén.

A CFA Institute 2015-ben kilencedik alkalommal rendezi meg befektetési elemzői és kutatási versenyét, a CFA Institute Research Challenge-et. A globális kezdeményezésben eddig több mint 10 000 diák vett részt 650 egyetemről. A verseny három fordulóban zajlik, elsőként a helyi CFA-szervezet által kijelölt vállalat – itthon a Rába Nyrt. – részvényeit kell értékelni, és egy 10 oldalas riportban alátámasztani a kiadott értékelést. A legjobb három csapat kerül be a helyi döntőbe, ahol az eredmények prezentációja után egy-egy csoport jut tovább az európai, afrikai és közel-keleti regionális fordulóba.

Az ELTE csapata a Budapesti Corvinus Egyetemet és a Szegedi Tudományegyetemet megelőzve végzett a magyarországi verseny első helyén, így 2015 áprilisában Berezvai Zombor (közgazdasági elemző, mesterszak), Kungl Nóra (alkalmazott közgazdaságtan, alapszak), Leskó Mariann (alkalmazott közgazdaságtan, alapszak) és Révész Sándor (közgazdasági elemző, mesterszak) képviselik Magyarországot az amszterdami regionális fordulóban.

„Erős verseny volt a hazai forduló, ahol olyan csapatokkal kellett megküzdenünk, akik nálunk több vállalatértékelést és pénzügyi elemzési tárgyat tanultak az egyetemen. Szerencsére a csapat gyorsan összeszokott, és a vidám hangvételű megbeszéléseken egymást motiválva és inspirálva gyorsan haladt a munka. Kitűnő tapasztalat volt, és várjuk az amszterdami fordulót, ameddig még nagyon sokat kell dolgoznunk” – mondták a csapat tagjai.

A regionális fordulón közel 30 ország győztes csapata vesz részt, a győzelem egyben a globális döntőre való bejutást is jelenti. Az ELTE-sek Amszterdamban szintén a Rábáról készült értékelést prezentálják a nemzetközi zsűri előtt.

forrás: elte.hu cikke

2015.03.10.