TáTK-s siker a „Riga Finance Challenge” pénzügyi versenyen

A világ tizenöt legjobb csapata vett részt a „Riga Finance Challenge” pénzügyi verseny globális döntőjén 2015. május 15-17. között. Az ELTE TáTK közgazdasági elemző mesterszakos hallgatóival – Berezvai Zombor és Révész Sándor – felálló csapat harmadik helyen zárt, valamint megkapták a legjobb pénzügyi prezentáció díját is. (A képen: Révész Sándor, Soltész Attila és Berezvai Zombor)

A „Riga Finance Challenge” egy több online fordulóból és élő döntőből álló pénzügyi verseny, amelyet a Stockholm School of Economics szervez, az intézményt a Financial Times 2014-ben a világ legjobb harminc üzleti iskolája között rangsorolta.

A versenyen 29 ország több mint 250 egyetemistája vett részt. Az online fordulók során összetett vállalati-pénzügyi, statisztikai, vállalatértékelési és befektetési feladatokat kellett megoldani. A három online fordulóban legjobban szereplő 15 csapatot hívták meg a rigai globális döntőre. Magyarországot a „Hunvesty” képviselte, melynek tagjai Berezvai Zombor és Révész Sándor, az ELTE Társadalomtudományi Kar közgazdasági elemző mesterszakos hallgatói, valamint Soltész Attila, a Budapesti Corvinus Egyetem diákja.

A rendkívül erős mezőnyben a magyar csapat a 3. helyet szerezte meg, a Walmart vállalatot értékelő prezentációjával pedig elnyerte a legjobb pénzügyi prezentáció díját is. Az első két helyen a Stockholm School of Economics csapatai végeztek.

forrás: elte.hu cikke

2015.05.27.