TáTK-s sikerek az OTDK Közgazdaságtudományi Szekcióban

2023.04.26.
TáTK-s sikerek az OTDK Közgazdaságtudományi Szekcióban
2023-ban az Országos Tudományos Diákköri Konferencia (OTDK) Közgazdaságtudományi Szekcióját, Komárnóban, a Selye János Egyetem, Gazdaságtudományi és Informatikai Karán rendezték meg.

Az OTDK Közgazdaságtudományi szekciójában idén nagy számú hallgató mutatta be kutató munkájának eredményeit – közöttük az ELTE TáTK nappali és levelező munkarendű hallgatói is kiválóan szerepeltek.

Termelés-Szolgáltatás-Ellátási lánc menedzsment tagozatban különdíjas lett az ELTE Társadalomtudományi Karának, Közgazdaságtudományi Intézetének kereskedelem-marketing alapképzési szakon végzett hallgatója, Tóth Ádám. Dolgozatát a „Belső ellátási lánc vizsgálata a szombathelyi Szőlőskert étteremben” címmel készítette el, témavezetője: Pató Gáborné Dr. habil. Szűcs Beáta, egyetemi docens volt. Ádám dolgozatában a szombathelyi Szőlőskert vendéglő belső ellátási láncát vizsgálta. A dolgozat célja az volt, hogy a belső ellátási folyamtok racionalizálása mentén, az étterem kapacitásának még jobb kihasználási lehetőségeit feltárja.

Katona Regina, levelezős gazdálkodási és menedzsment alapképzési szakos hallgató, a „Szállítási költségek racionalizálása egy szolgáltató vállalatnál” címmel készítette el dolgozatát, (témavezetője: Pató Gáborné Dr. habil. Szűcs Beáta, egyetemi docens), amelyet szintén a Termelés-Szolgáltatás-Ellátási lánc menedzsment – Ellátási lánc menedzsment tagozatban mutatott be. Katona Regina hallgatót dicsérő szavakkal méltatta a szakmai bizottság. Dolgozatában a közelmúltban tapasztalható világgazdasági események hatására jelentősen megemelkedett szállítási költségek vizsgálatát tűzte ki célul. Dolgozatában a szállítási költségek racionalizálásának módjaival foglalkozott, egy szolgáltató vállalat szemszögéből. Kitért azokra az eseményekre, amelyek hatással voltak a szállítási költségek emelkedésére napjainkban, illetve megvizsgálta, hogy melyek azok a tényezők, amelyeknek a figyelembevételével a szállítási költségek racionalizálhatók. Fő célja az volt, hogy megoldást keressen a költséghatékony fuvarszervezési folyamat eléréséhez, illetve, hogy megoldást találjon arra, hogy a csomagolásukból adódóan nem halmozható szállítmányok fuvarszervezése során, a szállítási költségek milyen módon racionalizálhatók.

Hallgatóinknak és felkészítő tanáruknak szívből gratulálunk az elért eredményekhez!