TEDxELTE >> Nagyíts rá az ELTE-vel!

TEDxELTE >> Nagyíts rá az ELTE-vel!
10/18

2019. október 18. 10:00

ELTE ÁJK – Aula Magna (1053 Budapest, Egyetem tér 1–3.)

10/18

2019. október 18. 10:00 -

ELTE ÁJK – Aula Magna (1053 Budapest, Egyetem tér 1–3.)


Budapest, 2019. szeptember 24. – Zoom in!, vagyis Nagyíts rá! a mottója az ELTE első TEDx-programjának, ami hallgatói kezdeményezéssel és szervezéssel kerül megrendezésre 2019. október 18-án az ELTE ÁJK Egyetem téri épületének Aula Magna dísztermében.

Mi tesz teljessé egy sikerutat? Mitől válik érthetővé és átélhetővé egy személyes történet? Az első TEDxELTE konferencia előadói személyes nézőpontból osztják meg történeteiket, így a közönség eddig el nem mondott részleteket ismerhet meg egy-egy sikersztoriból – vagy éppen teljesen új történeteket hallgathat meg.

A TED hagyományainak megfelelően a konferencia egyszerre foglalkozik társadalmi, tudományos-technológiai és designkérdésekkel. Milyen út vezet egy nagy ötlet megszületésétől annak megvalósításáig? Hogyan küzd meg az alkotó/teremtő elme a kihívásokkal? Miként képes széles közönséget inspirálni egy-egy személyes történet?

Nagyíts rá!, válts perspektívát, és nézz be a sikertörténetek színfalai mögé a TEDxELTE konferencián!

Az eseményen 6 elismert szakember (professional speaker) és 4 ELTE-hallgató (student speaker) beszédeit hallgathatja meg a közönség.

ELŐADÓK – TÉMÁK

PROFESSIONAL SPEAKERS

Donáth Mirjam (Reuters volt munkatársa, szerző) >> Mások álma c. könyvének történetét mutatja be, melynek központjában a sikerhez vezető út, a nemzetközi karrier és a hazatérés motívuma áll.

Halácsy Péter (Prezi, Budapest School) >> a személyre szabott oktatás és a közoktatásban oly sürgető paradigmaváltás fontosságáról beszél.

Pánczél Andrea (MOL, Women in Energy) >> témája: női vezetők, nemi reprezentáció nagyvállalatok és szervezetek felső vezetésében, különösen az energiaszektorban

Fábián Sára (Amigos a gyerekekért) >>  betegséggel élő gyermekeket támogató önkéntes szervezetéről, a közösségépítésről és az egyetemi önkéntességről beszél

Csizmazia Tibor (Enjoy Budapest) >> betekintést nyújt annak a Budapesten egyedülálló kávézónak és hotelnek a mindennapjaiba, ahol robotok szolgálják fel a reggeli kávét.

Volom András (a V4SDGVisegrad for Sustainability alapítója) >> a fenntarthatóság kérdését járja körül, melyen belül a fiatal generációk szerepvállalását ösztönzi.

STUDENT SPEAKERS

Bálint Valentina Lilla (ELTE BTK) >> az egyetemi hallgatók mentális egészsége és a kapunyitási teljesítménykényszer közötti kapcsolat kérdéseivel foglalkozik.

Márkovity Teodóra (ELTE BTK) >> a szexuális traumák feldolgozásának folyamatáról beszél.

Váradi Zsanett (ELTE ÁJK) >> előadása a 'big data' és adatbányászat jogi kérdéseire fókuszál.

Molnár Anna (ELTE ÁJK) >> a fiatal bűnözök reintegrációjának lehetőségeit vizsgálja.

 

A program délelőtt 10 órakor veszi kezdetét és délután 4 óráig tart. A programnap folyamán a fent nevezett 10 előadó tart beszédet, a szünetekben – többek között – az ENSZ Menekültügyi Bizottságának és a Terres des Hommes szervezet munkatársaival is találkozhatnak az érdeklődők.

JEGYEK

Jegyek az ELTE Shop honlapján vásárolhatóak. EARLY BIRD kedvezmény október 1-ig.

Link: https://tinyurl.com/TEDxELTEjegyek

DÁTUM/IDŐPONT

2019. október 18., péntek délelőtt 10 órától

HELYSZÍN

ELTE ÁJK – Aula Magna

1053 Budapest, Egyetem tér 1–3.

KAPCSOLAT

Honlap: https://tedx.elte.hu/

Facebook-oldal: https://www.facebook.com/TEDxELTE/

Facebook-esemény: https://www.facebook.com/events/476029682975610/

 

A konferencia nyelve angol lesz.