The GAP - drámapedagógia, színház, színházi nevelés

The GAP - drámapedagógia, színház, színházi nevelés
07/29 - 07/31

2016. július 29. - 2016. július 31.

Örkény Színház (1075 Budapest, Madách Imre tér 6.)

07/29 - 07/31

2016. július 29. - 2016. július 31.

Örkény Színház (1075 Budapest, Madách Imre tér 6.)


A "The GAP" című nemzetközi konferencián Edward Bond kortárs drámaíró színházelméletének gyakorlati alkalmazásával ismerkedhetnek meg a konferencia résztvevői. Az egyik szakértő vendég a TáTK oktatója, Sik Domonkos.

Leírás és program magyarul
Leírás és program angolul (information in English)

The GAP - gyakorlatközpontú nemzetközi konferencia
Időpont: 2016. július 29-31.
Helyszín: Örkény Színház (1075 Budapest, Madách Imre tér 6.)

Regisztráció határideje: július 15.
Jegyár: Háromnapos jegy (vagyis a konferencia teljes idejére): 5000 Ft
Napijegy: 2000 Ft
Korlátozott számban ingyenes részvételt is biztosítanak a konferencián, ennek feltételeiről a facingthegap2016@gmail.com e-mail címen lehet érdeklődni.

Folyamatosan frissülő információk a konferenciáról az esemény Facebook oldalán és a projekt honlapján érhetők el.

Részlet a leírásból:

"Bond elméletét követve a konferencia is korunk és a célcsoport (az Y és Z generációk) problémáinak vizsgálatából indul ki. Ezután a problémák dramatikus vizsgálatának módszertanára fókuszál. Végül a gyakorlati alkalmazás lehetőségeit elősegítő tervezéssel, összegzéssel zárul.

A módszertant saját élményű foglalkozásokon, műhelymunkákon, előadásokon, beszélgetéseken és tervezési gyakorlatokon keresztül kívánjuk hozzáférhetővé tenni a résztvevők számára.

Fontosnak tartjuk azt is, hogy a társtudományok, társművészetek és a közösségi működés más formái is hatással legyenek színházi és pedagógia munkánkra. Meghívott szakértőink abban segítenek, hogy szociológiai és filozófiai megközelítésből is szemlélhessük a problémákat, filmes és képzőművész vendégeink pedig a saját területük szemszögéből fogalmazzák meg gondolataikat. Ezen felül külön programpontot szentelünk a társadalmi aktivizmus kínálta dilemmáknak."