Alumni arcképcsarnok

Alumna arckép - Altsach Szabina, nemzetközi tanulmányok mesterszak

Miért választottad ezt a mesterszakot a TáTK-n?
A romanisztika-francia alapszak (ELTE BTK) befejezése után -  kihasználva a Bolognai rendszer rugalmasságát – egyértelmű volt a válasz: irány a nemzetközi tanulmányok mesterszak, amely biztos alapot adhat a későbbi, akár külföldi munkámhoz. A szóbeli felvételi közben pedig már biztos voltam benne, hogy a TáTK-n a helyem. 

Mit kaptál a képzéstől a TáTK-n töltött idő alatt? 
Az itt töltött két év alatt egy nagy család tagja lehettem. A kar és a tanárok nyitottsága olyan légkört biztosítottak számomra, amelyben élvezet volt tanulni, amelyben könnyű volt fejlődni. Oktatóim kollégaként kezeltek, ilyen bizalomban előtte nem volt részem. 
 
Jelenleg mivel foglalkozol, és hogyan hasznosítod az itt szerzett tudást? 
Immár két éve dolgozom tudományos munkatársként Berlinben. Az IPS ösztöndíjprogrammal (Internationales Parlaments-Stipendium) kerültem egy Bundestag-képviselő irodájába. A program után nem számítottam rá, hogy Németországban maradok, de most pár évig szeretném kihasználni ezt a kiváló lehetőséget, ahol külpolitikával foglalkozom. Mindennap  akár ha egy EJEB-döntést elemzek vagy egy feljegyzést készítek például az aktuális orosz-ukrán konfliktusról  hasznosítom a TáTK-n szerzett tudást és tapasztalatokat. 
 
Mit üzennél az érdeklődő felvételizőknek, mire számítsanak, ha bejutnak erre a szakra? 
Legyenek nyitottak erre a befogadó közösségre, használják ki az itt töltött idő minden percét. 
 
(2016. április)

 

2016.05.06.