Erasmus+ hallgatói mobilitási pótpályázat a 2019/2020-as tanév tavaszi félévére

2019.09.09.
Erasmus+ hallgatói mobilitási pótpályázat a 2019/2020-as tanév tavaszi félévére
Az Eötvös Loránd Tudományegyetem Társadalomtudományi Kara pótpályázatot ír ki a 2019/2020-as tanév tavaszi félévére Erasmus+ hallgatói mobilitási programban való részvételre.

A pályázat keretében a 2020. szeptember 30-ig lehetséges Erasmus+ program segítségével külföldi felsőoktatási intézményben tanulmányokat folytatni 3–12 hónapig, illetve egy Erasmus+ programországban található vállalkozásnál, szervezetnél szakmai gyakorlatot teljesíteni (2–12 hónap). 

ÚTMUTATÓ

Részletes tájékoztató helye és ideje: 2019.szeptember.16. 16:00 Lágymányosi Campus (helyszín és részletek hamarosan)

A pályázatok elkészítésével kapcsolatos kérdések esetén a Társadalomtudományi Kar Dékáni Hivatal Nemzetközi irodája áll rendelkezésükre, személyesen a 7.89-ben, emailben international@tatk.elte.hu címen.

Általános információk a kari honlapon, pályázati kiírás az ELTE honlapján

JELENTKEZÉS MENETE

A pályázatokat online a NEPTUN-felületen és papír alapon kell benyújtani 2019. 09.09-től 2019.09.30-ig. 20.00 óráig.  
A papír alapú pályázatot 1 példányban a TÁTK Nemzetközi irodájában lehet leadni személyesen nyitvatartási időben, vagy postai úton, legkésőbb 2019.10.1. 12.00-ig.
Postázási cím: ELTE Társadalomtudományi Kar, 1117 Budapest, Pázmány Péter sétány 1/A, 7.89-es iroda.


BENYÚJTANDÓ  DOKUMENTUMOK ÉS SEGÉDLETEK:

A szükséges dokumentumok listája az ELTE honlapon érhető el: https://www.elte.hu/erasmus/palyazat

TANULMÁNYI MOBILITÁS (STUDENT MOBILITY FOR STUDIES – SMS)

Az ELTE TÁTK partneregyetemeinek listája. A szűrő használata segíti a keresgélést az egyetemek között.
 A pályázatok előkészítése során minden esetben javasoljuk az egyes egyetemek honlapjának böngészését az angol nyelven elérhető kurzusok listájáról vendéghallgatók számára.

SZAKMAI GYAKORLAT (STUDENT MOBILITY FOR PLACEMENTS – SMP)

Szakmai gyakorlatra a pályázás folyamatos, döntés kéthavonta történik. Bármely európai céghez, szervezethez vagy intézményhez lehet pályázni. Az ELTE honlapján a pályázati felhívás résznél folyamatosan frissül a lista olyan szakmai gyakorlati helyekről, ahol már dolgozott ELTE-s hallgató és/vagy szívesen fogadnak ELTE-s hallgatókat.

ELBÍRÁLÁS

A nyertes hallgatók végleges listájáról a Hallgatói és Oktatói Mobilitási Bizottság hoz döntést, várhatóan 2019 novemberében.
Az eredményről a hallgatók a Neptun-rendszeren keresztül kapnak hivatalos értesítést, a döntést követően legkésőbb 4 héten belül. (Az eredmény megtekintéséhez be kell lépni a NEPTUN felületére.)
A később benyújtott szakmai gyakorlatos pályázatokról a Hallgatói és Oktatói Mobilitási Bizottság dönt november után, tehát a szakmai gyakorlatokra a szeptember 30-i határidőt követően is lehet pályázni.

Támogatási összegek és egyéb kiegészítő lehetőségek:

Dánia, Finnország, Egyesült Királyság, Írország, Izland, Liechtenstein, Luxemburg, Norvégia, Svédország egyetemeire utazók számára

havi 520 euró a részképzés esetén (kombinált mobilitásnál is!) és 620 euró a szakmai gyakorlat esetén; szociális kiegészítő támogatással egységesen 720 euró/hó.

Ausztria, Belgium, Ciprus, Franciaország, Görögország, Hollandia, Málta, Németország, Olaszország, Portugália, Spanyolország egyetemeire utazók számára

havi 470 euró a részképzés esetén (kombinált mobilitásnál is!) és 570 euró a szakmai gyakorlat esetén; szociális kiegészítő támogatással 670 euró/hó.

Bulgária, Csehország, Észtország, Horvátország, Lengyelország, Lettország, Litvánia, Románia, Szerbia, Szlovákia, Szlovénia, Törökország egyetemeire utazók számára

havi 420 euró a részképzés esetén (kombinált mobilitásnál is!) és 520 euró a szakmai gyakorlat esetén; szociális kiegészítő támogatással egységesen 620 euró/hó.

 

Hasznos linkek:

Pályázati felhívás részletesen az ELTE honlapon: https://www.elte.hu/erasmus/palyazat

Erasmus+ programra épülő Campus Mundi ösztöndíjakról: https://www.elte.hu/campus-mundi