Kmetty Zoltán 'Az ELTE Ígéretes Kutatója” pályázat nyertesei közöt

Az Eötvös Loránd Tudományegyetem Tudományos Tanácsa harmadik alkalommal írta ki a negyven évnél fiatalabb kutatók elismerésére „Az ELTE Ígéretes Kutatója” pályázatot. A felhívásra idén 59 érvényes pályamű érkezett, amelyekből a Tanács tudományterületenként egyet ítélt nyertesnek. Az elismerést tehát összesen heten vehetik át.

A társadalomtudomány területéről a díjat karunkról Kmetty Zoltán nyerte, ezúton is gratulálunk neki!

Az elismerés odaítélésekor az eddigi kutatói teljesítmény értékelésén túl fontos szempont volt a nemzetközi láthatóság és a külföldi publikációk száma is.

Az elismeréseket a Magyar Tudomány Ünnepe eseménysorozathoz csatlakozva "A Tudományos Kutatás Napja az ELTÉ-n" nevű programon Borhy László rektor adja át 2017. november 24-én az Egyetemi Könyvtár Dísztermében.

A pályázatról és az átadásról itt olvashat többet.

Kmetty Zoltán (TáTK Szociológiai Intézet) tudományos bemutatása:
A politikai kapcsolathálózat és a politikai diskurzus hazai alakulása; szociológia módszerek (mintavételi és kapcsolathálózati technikák)

2006-ban szerzett szociológus oklevelet a Pázmány Péter Katolikus Egyetemen, majd 2014-ben az ELTE Társadalomtudományi Karán doktorált szociológiából. Dolgozott mások mellett a Központi Statisztikai Hivatalban, tevékenykedett elemzőként a Forsense Piac- és Közvélemény-kutató Intézetben, illetve a Nemzetgazdasági Tervezési Hivatalban, tanársegédként a Pázmány Péter Katolikus Egyetemen és a Károli Gáspár Református Egyetemen. 2010–2014 között az ELTE oktató-kutatója, 2013-tól az MTA–ELTE Peripato Összehasonlìtó Társadalmi Dinamika Kutatócsoport tudományos munkatársa, 2014-től az ELTE TáTK Szociológia Intézet adjunktusa. Fő kutatási területe a politikai kapcsolathálózat és a politikai diskurzus hazai alakulása. A szociológiai módszereken belül elsősorban a mintavételi és kapcsolathálózati technikákat alkalmazza. Érdeklődési területét képezi még az öngyilkosság kutatása. Szakmai vezetője volt egy H2020-as, 8 ország 10 kutatócsoportjából álló, a  háztartások energiahatékonyabb fogyasztását elősegítő kutatási projektnek (Natconsumers). 

Kmetty Zoltán és a többi nyertes tudományos bemutatásáról ezen a linken olvashat.

2017.11.17.