Szimbiózis Napok 2018

Szimbiózis Napok 2018
05/12 - 05/13

2018. május 12. - 2018. május 13.

Három Holló (1052 Budapest, Piarista köz 1. – bejárat a Szabad sajtó út felől)

05/12 - 05/13

2018. május 12. - 2018. május 13.

Három Holló (1052 Budapest, Piarista köz 1. – bejárat a Szabad sajtó út felől)


A Szimbiózis Napok kulturális antropológiai fesztivált immár 13. alkalommal kerül megrendezésre 2018. május 11–12-én a Három Holló kulturális központban. Az érdeklődők változatos programokon keresztül ismerkedhetnek meg távoli népek és közelünkben élő közösségek tárgyi és szellemi kultúrájával: életmódjával, tudáskincsével, művészetével, meséivel, játékaival. Sokféle előadás, kerekasztal-beszélgetés, alkotóműhely, kiállítás, film és zenei program várja az érdeklődőket.
 
Ízelítő a témákból: identitás és közösségi emlékezet, etnicitás és történetiség, ember és természet viszonya, a test esztétikája, a találkozások antropológiája, posztmodern magyarságtudat, Székelyföld, Pakisztán, Kelet-Afrika, Japán, Mexikó, Peru, fátyolt viselő nők a keleti kultúrákban, szövés és szövetek Mexikótól Indiáig, Skóciától Guatemaláig, kirekesztettek és befogadottak, családi stratégiák (ha „közel jön” a város), ingázók szélesvásznon, outsider art, antropológiai filmkészítés, Budapest hangtérképe, fotó és antropológia, háborús erőszak, üzleti antropológia, mongol játszóház, interaktív művészeti foglalkozások, hangszerkészítés, gesztusfestészet, kínai kalligráfia, alkalmazott antropológia.

A fesztivál az ismeretterjesztés és a sajátélményű programokon túl célul tűzi ki, hogy a jelenkori társadalmi, kulturális környezet jelenségeire és eseményeire reflektáljon, azokról értelmező módon beszéljen. Különös figyelemmel fordul a változások, az új jelenségek felfedezése, értelmezése felé.
 
A témafeldolgozáshoz, a felvetett kérdések megvitatásához a fesztivál – a szervezők szándéka szerint, illetve a felvetett témákból adódóan szinte természetes módon – bevonja a határ- és rokon tudományterületek, valamint a művészeti és a civil szféra képviselőit is, hogy találkozási lehetőséget biztosítson számukra, és a különböző megközelítések bemutatásával, az azokra való reflektálással valami több szülessen meg.
 
 A belépés ingyenes. Minden érdeklődőt szeretettel várunk. 
Időpont: 2018. május 12–13. (péntek–szombat) 
Helyszín: Három Holló (1052 Budapest, Piarista köz 1. – bejárat a Szabad sajtó út felől) 
Honlap: http://szimbiozis.com
Facebook-esemény: https://www.facebook.com/events/220260138732071/