Fenntartható fejlődés és kulturális közösségi programok

Fenntartható fejlődés és kulturális közösségi programok
11/12

2019. november 12. 17:00 - 18:00

ELTE TáTK, Kari Tanácsterem 0.100C – (1117 Budapest, Pázmány Péter sétány 1/a)

11/12

2019. november 12. 17:00 - 18:00

ELTE TáTK, Kari Tanácsterem 0.100C – (1117 Budapest, Pázmány Péter sétány 1/a)


Az ELTE TáTK Szociális Munka Tanszéke szeretettel vár minden érdeklődőt Fenntartható fejlődés és kulturális közösségi programok című eseményre.

A program során a dr. Arapovics Mária (habilitál egyetemi docens, Szociális Munka Tanszék) által szerkesztett Kulturális közösségi mintaprojektek című könyv [kiadó: Szabadtéri Néprajzi Múzeum–NMI Művelődési Intézet–Országos Széchényi Könyvtár] bemutatójára kerül sor. A szerkesztővel dr. D. Babos Zsuzsanna, az ELTE PPK egyetemi adjunktusa beszélget; a beszélgetéshez hozzászól: Dudok Dávid, az ELTE Szociálpolitika Doktori Programjának doktorandusza.

A kötetről

Ez a kiadvány a Cselekvő közösségek – aktív közösségi szerepvállalás (EFOP-1.3.1-15-2016) kiemelt projekt keretében megvalósult mintaprojektekről írt tanulmányok összefoglaló kötete. A Cselekvő közösségek projekt az Európai Unió támogatásával a Szabadtéri Néprajzi Múzeum, Múzeumi Oktatási és Módszertani Központ konzorciumvezető és partnerei, az Országos Széchényi Könyvtár és a NMI Művelődési Intézet Nonprofit Közhasznú Kft. együttműködésével jött létre. A 2016-ban induló és három éven át tartó projekt átfogó célja az, hogy a kulturális intézményrendszer egyedi eszközeivel segítse a települések önkormányzatai, kulturális intézményei és lakosai közötti kapcsolatok erősítését, amelyek lehetővé teszik, hogy minél több cselekvő, a helyi társadalmat megmozgató közösség jöjjön létre. A mintaprojektekkel az volt a célunk, hogy olyan jó gyakorlatokat alakítsunk ki, amelyek elősegítik a közösségfejlesztő modellek gyakorlati megvalósítását, a három kulturális szakterület együttműködését és az intézmények helyi civil szervezetekkel való partnerségét, közösségi részvételen alapuló működését, társadalmiasítását.


AZ ESEMÉNY A MAGYAR TUDOMÁNY ÜNNEPE C. ESEMÉNYSOROZAT RÉSZEKÉNT KERÜL MEGRENDEZÉSRE.