Erasmus ösztöndíj

Erasmus ösztöndíj

Erasmus+ ösztöndíjak

2019.03.08.
Erasmus+ ösztöndíjak
Az Erasmus+ program fő célja, hogy lehetőséget nyújtson külföldi részképzésre illetve szakmai gyakorlatra. Ehhez anyagi támogatást nyújt, egy képzési szinten belül maximum 12 hónapra (az alapszakon is 12 hónap és mesterszakon is 12 hónap külföldi mobilitás lehetséges). 

Az ösztöndíjak elnyerése pályázás útján lehetséges. Az ELTE-n a főpályázati időszak minden tanévben a február eleje - március eleje közötti időszakban, ekkor lehet a következő tanévi kiutazásra (őszi és tavaszi félév) pályázni. A főpályázati időszakban a pályázás  Neptunon keresztül történik,  itt kell kiválasztani a pályázni kívánt célintézményeket, és itt kell feltölteni a szükséges pályázati dokumentumokat is. A kari szabályok szerint a teljes pályázati anyagot e-mailben is le kell adni a kari koordinátornak.

A Pályázni szeretnék, a Tudnivalók nyertes hallgatóknak és a Partneregyetemek menüpontokban (lásd az oldal tetején) további hasznos információk találhatók az Erasmus ösztöndíjakkal kapcsolatban. Az aktuális kiírást a Pályázatoknál találja.