Megjelenés: "A kulturális intézmények társadalmiasított működési módja"

2019.03.20.
Megjelenés:
A Cselekvő Közösségek – aktív közösségi szerepvállalás EFOP-1.3.1-15-2016-00001 kiemelt projekt keretében megjelent a Módszertani Útmutatók sorozat legújabb kötete A kulturális intézmények társadalmiasított működési módja címmel a Szabadtéri Néprajzi Múzeum–NMI Művelődési Intézet–Országos Széchényi Könyvtár gondozásában. .

A kötet szerkesztői között szerepel Arapovics Mária [habilitált egyetemi docens, Szociális Munka Tanszék] és Beke Márton közösségi és civil tanulmányok mesterszakos hallgató is.

A kötetről
"Arra a kérdésre adunk választ, hogy miért érdemes, miért éri meg közösségi részvételi módon működtetni egy kulturális intézményt, és áttekintjük, hogy mely lépések vezethetnek el minket általánosan a társadalmiasított működési módhoz. A mindhárom szakterületre érvényes szempontok mellett szakterületenként vizsgáljuk az egyes tevékenységek közösségi alapúvá tételének lehetőségeit. Végezetül az ekként működő intézmények tapasztalatai alapján ismertetjük azokat a jellegzetes nehézségeket, akadályokat és azok megoldásának lehetséges módjait, amelyekkel szembe találhatjuk magunkat, ha társadalmiasított módon kívánjuk működtetni intézményünket."

A kötet itt elérhető.